Is de kunstenaar geboren of gemaakt? De eeuwige vraag met oneindige theorieën omdat niemand het daarmee eens is. En het punt is dat er geen consensus in het antwoord kan zijn omdat iedereen in zijn geest een ander concept van kunstenaar heeft. Daarom is het eerste dat ik ga doen, het onderscheid tussen twee soorten artiesten.


Persoon die kunstenaar maakt, maakt of produceert.

Vier persoonlijkheid van het Enneagram, ook bekend als persoonlijkheid van de kunstenaar, individualist of romantisch.
A priori lijkt het erop dat beide soorten artiesten hetzelfde zijn, maar ze hebben er niets mee te maken. Iets wat ik heel duidelijk wil maken, is dat alle, absoluut alle mensen het vermogen hebben om te creëren en creatief te zijn, ongeacht hun persoonlijkheidstype. Er zijn zeer getalenteerde mensen die professioneel gewijd aan kunst in al zijn vormen (schilderen, muziek, dans, theater, fotografie, literatuur, design, etc.), die geen persoonlijkheid van de kunstenaar. En nogmaals, er zijn mensen met persoonlijkheid kunstenaar die werkt in allerlei niet-artistieke beroepen: advocaten, biologen, artsen, ingenieurs, obers, ondernemers, leraren, brandweerlieden …

Dus, gezien dit, kunnen we bevestigen dat.

De kunstenaar is gemaakt. Alle artistieke afdelingen hebben enige technische basiskennis nodig die nodig is voor hun realisatie. Iedereen die hun tijd leren besteden en het beoefenen van een artistieke vaardigheid, uiteindelijk zullen dergelijke vaardigheid die kunstwerken zullen creëren en laat je met je mond open meer dan een te hebben.De kunstenaar is geboren. Veel mensen zijn zich niet bewust dat artiesten als persoonlijkheid, maar in plaats daarvan voelen, denken en zie de wereld anders dan de andere kant op, en dat is wat ze kunstenaars maakt. Hoewel ze zich niet professioneel wijden aan het kunstenaarschap, hebben ze een speciale gevoeligheid voor kunst en een aangeboren talent voor creativiteit en kunst. Maar dat talent is onvoldoende als het niet veel toewijding toevoegt om vaardigheden en behendigheid te verwerven. Artiesten in hoofdletters, de grote genieën zoals Mozart, niet alleen geboren met de geest van een kunstenaar, maar dat zich toelegt voor kleine alle mogelijke uur per dag om hun talent te perfectioneren. Als hij was verdronken in het dromen om piano te spelen in plaats van hem te spelen, zou hij nooit het genie zijn geworden dat hij was. Dus één ding is duidelijk: het is niet het persoonlijkheidstype dat jouw talent bepaalt.Persoonlijkheid vaak gesmeed tussen de 3 en 7 jaar, dus alles wat er gebeurt in die leeftijdsgroep zal bepalen hoe te denken, voelen en handelen van het kind de rest van zijn leven. Hoe dan ook, ik weet dat sommige gevallen persoonlijk waarin een traumatische gebeurtenis tussen de 7 en 13 jaar oud, zoals de dood van een ouder, veroorzaakte een radicale verandering in de persoonlijkheid van het kind en kwam op dat moment persoonlijkheid van de kunstenaar Een bekend voorbeeld is dat van de grote kunstenaar (in alle opzichten) Sylvia Plath, wiens gedicht Daddy is gewijd aan zijn vader, die stierf toen ze 10 jaar oud was.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *